+45 76 98 23 00

Trætrapper indendørs

Trætrapper indendørs er en naturlig del af mange boligers indretning, og i Danmark har vi en lang tradition for at bygge smukke trapper. Det kræver en stor ekspertise og erfaring, at fremstille trapper i træ – særligt hvis de skal bygges på mål. Hos Trappefabrikken guider vi dig igennem trappekøbet lige fra de første ideer, og til trappen er monteret i huset. Læs med, og få inspiration til at vælge den rigtige trætrappe her!

Trappefabrikken har designet og konstrueret indendørs trætrapper i næsten 50 år. Den årelange erfaring har resulteret i et stort modelprogram, som kan opfylde ethvert tænkeligt ønske til en ny trappe i træ.

Indendørs trætrapper er ikke længere blot en praktisk del af boligen eller ejendommen. Trappen er en individuelt tilpasset løsning, der både i design og materialer skal passe til husets arkitektur. Samt til dine ønsker om trappens udseende og form.

Trappens design skal ikke kun være flot og lækkert, men også funktionelt og sikkert. Alle trapper skal konstrueres, så de er gode at gå på. Og de skal falde ind i boligens naturlige ganglinjer. Samt passe til rummets størrelse og til de designmæssige ønsker og idéer du har.

Derfor kræver hver bolig sin helt egen skræddersyede trappeløsning. Her giver vi dig en introduktion til de forskellige trappetyper. Så kan du få inspiration til at vælge den rette model til netop din bolig. Vi hjælper dig naturligvis med alle spørgsmål undervejs i forløbet.

Hvilken indendørs trætrappe?

Når den rigtige trappe skal vælges, er der flere faktorer, som spiller ind. Trappens placering i boligen kan have afgørende betydning for, hvilken trappetype der vil passe bedst. Hvis trappen skal passe i en eksisterende bolig, er trappens form ofte givet på forhånd. I disse tilfælde er det dog stadig muligt at lege med forskellige materialer og individuelle tilpasninger.

Designtip: Start med trappen

Når du skal vælge trappe til et hus, der er i projekteringsfasen, kan du med fordel bruge trappen som udgangspunkt for boligens indretning. Trappen er husets faste og største møbel. Med den rette placering og valg af type, vil trappen komme til at fremstå som en smuk og æstetisk del af ejendommen.

Som udgangspunkt arbejdes der med 3 forskellige trappetyper: Ligeløbs-, kvartsvings-, og halvsvingstrapper. Disse typer kan dog kombineres på forskellig vis, så trappen kommer til at fremstå som en naturlig integreret del af boligen.

Under designet af trappen tager vi naturligvis også hensyn til, at trappen skal være god at gå på. Antallet af trin og hvert trins dybde skal nøje tilpasses, så det føles behagelig at gå på trappen.

Et vigtigt element i trappedesign er sikkerhed. En trappe, der er naturlig at gå på, øger sikkerheden. Men også valg af gelænder er med til at gøre sikkerheden større. Børn må ikke kunne falde ud i mellemrummet mellem gelænder og trappe, og montering af børnelåger og børnesikring kan også tænkes ind i løsningen.

Herunder kan du få et overblik over de forskellige muligheder, der er for valg af trætrappe. Klik ind på de enkelte typer, og lad dig inspirere af de mange billeder og valgmuligheder.

Billige trætrapper indendørs
Ligeløbstrapper i træ

Ligeløbstrapper har et helt lige trappeløb, hvor alle trin som udgangspunkt er ens i højde og i bredde. En ligeløbstrappe er meget enkel og stilren, og den er et populært valg i mange boliger.

Det enkle design og det lige trappeløb gør denne trappe let og elegant at se på. Ligeløbstrappen kan bruges midt i rummet, hvor en model uden stødtrin sikrer, at lyset kan passere igennem trappen. Designet uden stødtrin får trappen til at se endnu mere let og eksklusiv ud.

Ligeløbstrappen kan naturligvis også leveres med stødtrin. Det har den fordel, at rummet under trappen kan lukkes, og bruges til f.eks. opbevaring.

 

Se eksempler på Ligeløbstrapper her

Trætrapper ligeløb
Kvartsvingstrapper i træ

Kvartsvingstrapper i træ er en klassiker i dansk husbyggeri. Kvartsvingstrappens 90 graders sving gør trappen ideel til placering i et hjørne af huset.

Trappens trin er tilpasset svinget, hvilket gør trinnene bredest ved væggen, og smallere ud mod rummet. Når du går midt på trappen, vil du opleve den perfekte bredde på alle trappetrinnene.

Kvartsvingstrapper kan opbygges på flere måder. Den traditionelle opbygning har et smukt formet hovedstykke, der forbinder de to vanger, der vender ud i rummet. Gelænderets håndliste vil typisk følge hovedstykkets sving. Hovedstykket kan dog erstattes af en mægler, så trappen får mere kantet udtryk i designet.

 

Se vores kvartsvingstrapper her

Halvsvingstrapper i træ

Ligesom kvartsvingstrapper er halvsvingstrapper meget brugt i almindelige boliger. Halvsvingstrapperne kendes også fra større ejendomme, hvor denne trappetype anvendes som hovedtrappe i ejendommens opgange.

Som navnet antyder, drejer trappen i en halvcirkel, hvilket gør halvsvingstrapper ideelle til boliger med flere etager. Halvsvingstrappen kan dog også sagtens passes ind i almindelige huse med god plads i trapperummet.

Halvsvingstrapper kan udføres i et hav af variationer og udformninger. Enten som en trappe med traditionelt hovedstykke eller med en mægler, eller som ligeløbstrapper der forbindes med et eller to reposer mellem etagerne.

Du kan give trappen et ekstra personligt tvist, ved at arbejde med forskellige træsorter. Trappen kan yderligere vælges med eller uden stødtrin, og med forskellige typer gelændere.

 

Se vores halvsvingstrapper her

Hemsetrapper i træ

Hemsetrapper er den mest velegnede løsning, når du skal klatre op på boligens hems. Til forskel fra den almindelige hemsestige er hemsetrappen kraftigere opbygget, og dermed mere sikker og stabil at gå på.

Hemsetrappens trin er brede og giver god støtte, og de kraftige vanger er forlænget op over gulvhøjde, så du kan gribe fat, når du går op eller ned.

Hemsetrappen leveres i flere standardmål, så du kan vælge den model, der passer til loftshøjden i boligen.

Ligesom de øvrige trapper i sortimentet, kan du tilpasse hemsetrappen, så den passer til boligens stil. F.eks. så vangerne er malet i en flot hvid farve, mens trappens trin kan vælges i den træsort, der tiltaler dig mest.

 

Se vores hemsetrapper her

Hovedtrapper i træ

Hovedtrapper i træ, der er fremstillet efter de gamle og stolte håndværkstraditioner, kan give din ejendom et særlig udtryk og et unikt look. Når du skal vælge trappens design, får du mulighed for at bygge en trappe med dit helt eget og personlige udtryk.

Hovedtrapper anvendes i større ejendommes opgange og i huse med store halls. Hver trappeløsning er unik, og bygger på en årelang erfaring hos vores dygtige trappearkitekter og snedkere.

Hovedtrapper er i reglen opbygget som halvsvingstrapper, der snor sig op gennem ejendommens etager. Designmæssigt kan du vælge en snoet trappe med skæve trin, eller en løsning med lige trappeløb og indbyggede reposer.

 

Se vores hovedtrapper her

Indendørs trætrapper med mange muligheder

Nu har du læst lidt om de forskellige trappetyper, og du har sikkert allerede en idé om, hvilken trappetype du er på udkig efter.

Som nævnt er en af de helt store fordele ved trappedesign, at du kan skræddersy trappen efter dine personlige ønsker og idéer. Trappens grunddesign ligger fast, men indenfor rammerne kan der leges rigtig meget med form og materialer.

Trappen er hjemmets største stykke inventar, og derfor skal trappens udformning og stil passe til boligens arkitektur. Du kan f.eks. vælge smukke drejede balustre og flot skårede håndlister og mæglerstolper, som passer perfekt til huse i ældre stil.

Hvis du vil have et trappedesign til et moderne eller minimalistisk hus, kan du benytte materialer som stål og glas. Det giver trappen et helt anderledes og mere industrielt design-udtryk.

Ligeledes kan du overveje, om der skal monteres stødtrin imellem trappens trin, eller den skal fremstå uden stødtrin, så der ikke skærmes for luft og lys.

Lækkert design 

Når du vælger en trappe fra Trappefabrikken, kan du vælge blandt mange forskellige træsorter. Denne valgmulighed giver yderligere designmæssigt potentiale, og åbner nye adgange til at personliggøre trappen.

Valget af træ kan afstemmes efter boligens øvrige indretning, og der kan f.eks. vælges en træsort til trappens trin, der svarer til boligens gulve. På den måde vil trappen falde ind som en naturlig del af huset eller lejligheden.

Du kan bl.a. vælge træsorter som:

  • Fyr
  • Bøg
  • Pitch Pine
  • Eg
  • Ask
  • Jatoba
  • Merbau
  • Sipo Mahogni
  • Og flere andre sorter

Derudover kan træet vælges med forskellige type overfladebehandling, som yderligere kan give trappen et personligt og individuelt look.

Priser på trætrapper

Individuelt designede trapper giver også individuelle priser. En trappes pris afgøres af den trappetype du vælger, og ikke mindst vil prisen påvirkes af materialevalget.

Hos Trappefabrikken hjælper vores dygtige trappearkitekter dig i mål. Vi hjælper med opmåling til trappen, og rådgiver dig i valg af trappetype indenfor de muligheder, der er tilgængelige i hvert enkelt tilfælde.

I samarbejde med dig sammensætter vi trappen, og vælger de materialer du ønsker, vi skal arbejde videre med. Når alle detaljerne er på plads, laver vi en tegning. Så kan du se, hvordan trappen kommer til at se ud. Samtidig får du også den endelige pris.

Vi er din professionelle trappeleverandør

Hos Trappefabrikken hjælper vi dig sikkert i mål med dit trappeprojekt. Vi sørger for opmåling til trappen, tegning, beregning af tilbud, og senere kan vores dygtige samarbejdspartnere hjælpe med at sætte trappen op – eller du kan vælge at stå for montagen selv.

Hvis du ikke allerede har været inde og kigge på de enkelte trappetyper, så rul op på siden og læs mere om mulighederne.

Kontakt os eller besøg en af vores udstillinger, og få yderligere råd og vejledning om valget af den rigtige trappe. Vi er klar til at hjælpe dig i mål med dit trappeprojekt.